Tankotanssi - Pole4fit Pole4fit

Tankotanssi

Tankotanssi on tehokas kuntoilumuoto, joka kehittää voimaa, notkeutta, tasapainoa ja kehonhallintaa. Tekniikka juontaa juurensa kiinalaiseen sirkukseen, jossa kiinalainen tolppa on perinteisesti miesten laji. Tankotanssia nykyisessä muodossaan on harrastettu Suomessa vuodesta 2007.

Pole4fit tarjoaa kolmessa toimipisteessä erinomaiset puitteet tankotanssin harrastamiselle aloittelijasta ammattilaiseen. Pole4fit Pasilan tankosalissa on 17 kotimaista Fitpole-tankoa. Tangot ovat nelimetrisiä, väljään asennettuja ja ne saa sekä staattiseksi että pyöriväksi. Pole4fit Kampin toimipisteessämme tankosalissa on puolestaan viisimetriset, rosteriset Platinum Stages-tangot. Tangot saa sekä staattiseksi että pyöriväksi. Tankojen materiaali ja korkeus mahdollistavat erilaiset luisutukset ja pudotukset edistyneillä tasoilla. Lisäksi tangot tukevat erinomaisesti kilpailuharjoituksia. Pole4fit Olarin tankosalissa on 10 Fitpole-tankoa, jotka saat sekä staatiseksi, että pyöriväksi. Tangot ovat kolmemetrisiä.

Tunnille on hyvä ottaa mukaan lyhyet shortsit, jotta saat kitkaa ihon ja tangon väliin tangolla kiipeillessäsi. Lisäksi shortsien päälle on hyvä pukea pitkät housut lämmittelyn ja jäähdyttelyn ajaksi. Tunneilla voit harjoitella joustavilla tossuilla tai paljain jaloin. Halutessasi voit ottaa lisäksi mukaan säärystimet. Yläosaksi kelpaa esimerkiksi t-paita tai treenitoppi. Etenkin käsikorut on hyvä riisua tunnin ajaksi. Pieni oma pyyhe ja juomapullo tulevat tarpeeseen tunnilla!

Täältä näet Sportsetterin esittelyvideon Pole4fitistä!

Tuntikuvaukset

Tuntien kesto on 60 minuuttia ellei tuntikuvauksessa tai lukujärjestyksessä toisin mainita.

Pole4fit POLETECH

Tunneilla treenataan alkulämmittelyjen jälkeen tankotekniikkaa, joka pitää sisällään sekä pyörähdys- että kiipeilyosiot. Lopussa jäähdytellään ja venytellään rentouttavasti. Tunnit on jaettu neljään eri tasoon: Poletech1 – Poletech4.

Pole4fit Poletech 1 -alkeistunti

Tunti sopii aloittelijoille ja mukaan voi tulla koska tahansa. Tunnilla opetellaan peruspyörähdykset, tangolla istuminen ja seisominen sekä perusinvertti. Tunnilla kerrotaan säännöllisesti seuraavalla tasolla tarvittavat liikkeet ja tekniikat. Poletech2- ja Poletech2 Alkeet -tunneille voit siirtyä, kun hallitset Poletech1 -tasolla opeteltavat liikkeet. Voit halutessasi varmistaa ohjaajalta oman tasosi.

Pole4fit Poletech 2 Alkeet ja Poletech 2

Tunneilla tehdään paljon liikkeitä ylösalaisin sekä yhdistetään liikkeitä ja pyörähdyksiä pieniksi sarjoiksi. Poletech2 Alkeet-tunnilta saat pehmeimmän mahdollisen laskun uudelle tasolle – liikkeet ja sarjat pilkotaan osiin ja keskitytään jatkotason perusliikkeisiin. Voit siirtyä alkeistason hallitessasi myös suoraan Poletech2-tunnille.

Pole4fit Poletech 3 ja 4

Tunnit pitävät sisällään pitkiä sarjoja, vaativia voima- ja notkeusliikkeitä sekä akrobatiaa lattialla ja tangolla. Pehmeimmän laskun kaikkein edistyneimmille tasoille saat Poletech3 Alkeet-tunnilta. Poletech4-tason tunti on tunneistamme haastavin. Tunti sopii pitkään harrastaneille tankotaitureille, joilla on jo erinomainen kehonhallinta, sekä ammattilaisille. Tällä tunnilla pysyt tankoilun ajan hermolla!

Pole4fit Motion

Tunnilla keskitytään lattialiikkeisiin sekä siirtymisiin lattialta tangolle ja tangolta takaisin lattialle. Tunti on erityisen hyödyllinen niille, jotka haluavat lisää sulavuutta tekemiseensä. Tunnin vaatimustasona on poletech2-tason perusliikkeiden hyvä hallinta.

Pole4fit Pole Coreo

Koreografinen tunti, jossa keskitytään tanssiin ja lattiatyöskentelyyn. Tunnilla kehität kehontuntemusta ja liikekieltä sekä opit liikkumaan sulavammin ja yhdistämään tanssin tangolla tehtäviin liikkeisiin. Tanssisarjoja työstetään useammalla tunnilla peräkkäin, joten saat suurimman hyödyn irti, kun käyt tunneilla säännöllisesti. Mukaan voit tulla kuitenkin koska tahansa. Aloittelijoiden on hyvä käydä tutustumassa perustekniikkaan Poletech1-tunnilla ennen Pole Coreo -tuntia. Tanssillinen tunti kehittää aerobista kuntoasi, joten jaksat muillakin tunneilla paremmin!