Sirkus - Pole4fit Pole4fit

sirkuskurssit

Tarjoamme monipuolisesti lattia- ja ilma-akrobatialajeja sekä tanssia ja kehonhuollon tunteja ja kursseja molemmissa toimipisteissämme.

Pole4fit Kampin sirkussalissa on korkeutta reilusti yli 5 metriä, ja tilasta löytyy mm. trapetsi, rengastrapetsi, vertikaalikankaat ja -köydet sekä ilmavolttirata, kiinalainen tolppa ja ponnahduslauta alastulopatjoineen. Salissa on sataneliöinen matotettu akrobatiaharjoittelualue sekä erillinen parkettialue. 5-metriset tankotanssitangot sijaitsevat viereisessä salissa. Pole4fit Kamppi tarjoaa erinomaiset puitteet sirkuslajien ja tankotanssin harjoittelulle aloittelijasta ammattilaiseen.

Pole4fit Pasilassa pääset tutustumaan akrobatian ja rengastrapetsin alkeisiin. Pasilan tankosalissa on 17 nelimetristä Fitpolea.

Kaikille sirkustunneillemme, joiden kuvauksessa ei ole erikseen mainintaa Jatko-tasosta, ovat tervetulleita myös ensikertalaiset! Jatkotason tunneilla vaaditaan jo lajin ja välineen alkeiden hyvää hallintaa. Mikäli et ole varma tasostasi, voit varmistaa ohjaajaltasi sinulle sopivan tason.

Sirkustunneille on hyvä ottaa mukaan ihonmyötäistä pitkää paitaa ja housua. Kenkiä ei tarvita, mikäli emme toisin ilmoita, mutta sukat voivat tulla tarpeeseen.

 Täältä näet sportsetterin esittelyvideon Pole4fitistä.

Kesän workshopit
Lue lisää painamalla tästä!

Tuntikuvaukset

Tuntien kesto on 60 minuuttia ellei tuntikuvauksessa tai lukujärjestyksessä toisin mainita.

Pole4fit Sirkustekniikka

Tunnilla tehdään sirkuksesta tuttuja lihaskuntoharjoitteita ja lattia-akrobatian alkeita; kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, siltakaatoja, käsilläseisontoja sekä tutustutaan sirkuksen ilmalajeihin vaihtelevasti. Tunti on hauska ja tehokas – kehittää kehonhallintaa, voimaa ja notkeutta. Tunti sopii kaikentasoisille. Kesto 60min.

Pole4fit Rengastrapetsi

Tunnilla harjoitellaan rengastrapetsin tekniikkaa. Ilma-akrobatia antaa uusia mahdollisuuksia luovalle liikkeelle sekä kovemmalle tekniikalle. Ilma-akrobatia tukee tehokkaasti tankotekniikkaa. Varaa tunnille mukaan pitkähihainen paita sekä pitkät housut. Rengastrapetsitunnit on jaettu kahteen tasoon; alkeistasolla ei vaadita aiempaa kokemusta ja mukaan voit tulla koska tahansa. Jatkotasolle voit siirtyä, kun alkeistason liikkeet ovat hallussasi. Kesto 75min.

Pole4fit Ilma-akrobatia

Tunnilla tutustutaan vaihtelevasti ilma-akrobatialajien alkeisiin. Tunti pitää sisällään tehokkaan lihaskunto- ja venyttelyosuuden. Tämä tunti sopii ensikertalaisillekin! Varaa tunnille mukaan pitkähihainen paita sekä pitkät housut. Tunnilla ollaan pääsääntöisesti paljain jaloin. Jatkotasolle voit siirtyä, kun alkeistason liikkeet ovat hallussasi. Kesto 75min

Pole4fit Lattia-akrobatia

Tunnilla harjoitellaan lattia-akrobatian alkeita sekä parin kanssa että itsekseen; kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsinseisontaa jne. Tunti sisältää myös lihaskunto- ja venyttelyosuuden sirkustyyliin. Aiempaa kokemusta ei vaadita, mutta tunti soveltuu myös jo harrastaneille. Puitteemme mahdollistavat turvallisen puolivolttien, flikkien ja lentokuperkeikkojen yms. harjoittelun. Tunti on paitsi hauska, myös tehokas.

Pole4fit Pilates

Pilates on pitkälle hiottu kehonhallintatekniikka, joka parantaa koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa. Pilateksen ydintavoitteena on saada rakennettua vahva ja toiminnallinen keskivartalo, josta käsin voidaan hallita ja tukea kaikkea kehon liikettä. Harjoittelu etenee dynaamisilla hengityksen rytmittäminä liikejatkumoina. Se on samanaikaisesti sekä vahvistavaa, että lihaksia avaavaa. Koulutetun ohjaajan opastuksella ja säännöllisellä harjoittelulla opit tuntemaan kehoasi ja koordinoi. Tunti soveltuu niin ensikertalaisille kuin lajia jo harrastaneille.

Pole4fit Ballet on Pole

Tunnilla tutustutaan baletin perustekniikkaan, jonka avulla hiotaan liikkumisen ja vartalon linjausten perusasioita. Tunti soveltuu niin ensikertalaisille kuin lajia jo harrastaneillekin. Tunnille kannattaa varata mukaan pehmeät balettitossut.

Pole4fit Venyttely

Venyttelytunti, jolla käydään läpi kaikki suuret lihasryhmät tehden erilaisia pitkäkestoisia, voimistavia ja rentouttavia liikesarjoja. Tunti lisää notkeutta, mikä edesauttaa edistymistäsi akrobaattisissa lajeissa, sekä palauttaa kehoasi treenin ja arjen keskellä.

Pole4fit Workout

Lihaskunto tunti, joka kehittää voimaa ja kestävyyttä sekä tukee tasapuolista ja turvallista harjoittelua tangolla. Voit hyvin ja kehityt tangolla tehtävissä liikkeissä nopeasti! Sopii kaikentasoisille. Kesto 50 min.

Jooga

Hatha-joogatunneilla tehdään monista eri joogamuodoista tuttuja asentoja eli asanoita. Tunti alkaa dynaamisella, hengityksen tahdissa tehtävällä vinyasa-harjoituksella, joka lämmittää kehoa. Jooga tähtää vartalon suoriin linjauksiin ja parantaa ryhtiä sekä lisää liikkuvuutta turvallisesti ajan mittaan. Kehonhuollollinen joogatunti tukee oivallisesti kaikkea muuta liikuntaa. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Tunti päättyy loppurentoukseen, jota varten voit varata pitkähihaisen paidan ja sukat.

Yin-joogatunnit tasapainottavat rankkaa tankotreeniä ja lisäävät liikkuvuutta. Tunnilla tehdään pitkäkestoisia (jopa 3-5 min) pitoja erilaisissa asennoissa, jotka avaavat myös lihaskalvoja. Rauhallisen tunnin tavoitteena on päästää irti niin henkisesti kuin fyysisesti.
Tunnille kannattaa tulla avoimin mielin, paljain jaloin ja vaatteissa, jotka eivät estä tai häiritse joogaharjoitusta. Hidastempoiselle tunnille kannattaa pukea lämpimästi.